• Miljöhänsyn i alla led
2

Laminering

Skydda, spara och bevara allt känsligt som du håller kärt. Foton eller viktiga dokument håller otroligt mycket längre med riktigt bra laminering. Här hittar du både lamineringsmaskin, plastfickor och olika ark som behövs för att göra en perfekt laminering.
Filtrera
Laminatstorlek
Maskin/Laminat
Micron
Pris
Totalt 11 produkter
Sortering:

Laminering

Med laminering skyddar du viktiga dokument, instruktioner, foton och andra papper från slitage, fukt och smuts. Den glansiga ytan på lamineringsplasten framhäver också färgerna på fotot. En lamineringsmaskin är mycket enkel att använda och lamineringsfickor finns i många olika storlekar. Välj rätt storlek för dina behov.

Laminering är en teknik som stärker ett material så att originalet blir mer hållbart. Laminering förhindrar att papper eller foton nöts, bleks, missfärgas, får fläckar eller blir skrynkliga. Det går att laminera antingen för hand eller med en lamineringsmaskin, men arbetet går mycket snabbare och ger oftast ett bättre resultat med en lamineringsmaskin.

Lamineringsmaskin

En lamineringsmaskin kan användas för att laminera både mindre pappersprodukter i kreditkortsstorlek och större material i A3-format. Den ger dig en ren och hållbar plastyta som håller i flera år. Det bästa av allt är att lamineringsmaskinen är mycket enkel att använda. Med en lamineringsmaskin laminerar du ritningar, foton och viktiga kontorsdokument. inkClubs lamineringsmaskiner är enkla att använda och ger ett utmärkt lamineringsresultat.

Lamineringsfickor

När du väl har köpt en lamineringsmaskin behöver du också lamineringsfickor. Lamineringsfickan kan ha en matt eller blank yta. Syftet med lamineringen avgör vilken typ av ficka du bör använda. De vanligaste lamineringsfickorna är blanka och finns i många olika storlekar och tjocklekar. Matta lamineringsfickor används när du inte vill att ljus ska reflekteras från ytan. Kontrollera också vilken storlek på lamineringsfickor som kan användas i just din lamineringsmaskin. Populära storlekar är A4 och A5. Lamineringsfickor finns också i olika tjocklekar. Tjockleken uttrycks i mikron. 1 mikron är en tusendels millimeter. Generellt varierar tjockleken på lamineringsfickor mellan 75 och 250 mikron.

Laminera själv – hur gör man?

Det är enkelt att laminera papper med en lamineringsmaskin. Placera maskinen på ett bord med tillräckligt utrymme både framför och bakom maskinen. Koppla in och starta lamineringsmaskinen. Välj temperatur eller tjocklek på lamineringsfickan. Lägg dokumentet mitt i lamineringsfickan och mata in det med den stängda sidan först. Tryck på startknappen eller vänta tills lamineringsmaskinen matar in dokumentet. När det laminerade papperet kommer ut behöver det svalna en stund på ett plant underlag innan överflödig lamineringsplast kan klippas bort.